شرایط سازگاری پایه های گردو
سازگاری پایه های گردو
تهویه خاک
بالا بودن سطح آب زیرزمینی موجب میشود تهویه خاک به طور کامل صورت نگیرد و این موجب صدمه دیدن درخت گردو میشود. خسارت ناشی از حالت غرقابی بر روی ریشههای درختان بذری جوان متفاوت است به این ترتیب که میزان خسارت در پایه J.regia زیاد، در پایه J.hindsii متوسط و در پایه پارادوکس کم بوده است. در یک آزمایش مشاهده شده است که پایه گردوی سیاه نسبت به پایههای گردوی ایرانی و گردوی سیبولدیانا نسبت به حالت غرقابی خاک مقاومت بیشتری نشان میدهد.
گاهی در تابستان چند روز بعد از آبیاری به روش غرقابی، برگها خشک شده و درختان به طور ناگهانی پژمرده میشوند این پدی ده را آپوپلکسی (Apoplexy) مینامند و هیچ گونه عامل بیماریزایی در آن دخالت ندارند. تصور میشود دمای بیش از حد خاک، توقف رشد ریشه در اثر رطوبت ناکافی و غرقاب شدن ناحیه ریشه از عوامل موثر در بروز پدیده آپوپلکسی (فلج گیاهی) باشد. ریشههای پارادوکس نسبت به این عارضه بسیار مقاوم هستند.
شوری
غلظت بیش از حد نمک در آب و یا خاک به درختان گردو آسیب میزند. پایههای مقاوم تا حساس گردو نسبت به نمک به ترتیب عبارتند از: J.hindsii ، J.paradox ، J.regia ، J.nigra ظرفیت پایههای مختلف گردو در رابطه با جذب و انتقال نمکها، در کالیفرنیا مورد آزمایش قرار گرفته است.
واکنش خاک
معمولاً وقتی که اسیدیته خاک زیاد است، زردی (کلروز) بروز میکند. در چنین شرایطی به علت وجود مقدار زیاد کربنات کلسیم در خاک، کمبود آهن و منگنز مشاهده میشود. پایه پارادوکس حساسیت کمتری به زردی دارد، به علاوه زردی بر روی پایههای J.microcarpa و J.major دیده نمیشود.
مقاومت به سرما
در آب و هوای خیلی سرد، سازگار بودن پایهها به سرمای شدید، برای بقای درخت ضروری است. مقاومت پایههای گردو نسبت به سرما از مقاوم تا حساس درجه بندی شده است که به ترتیب شامل J.mandshurica ، J.cinerea ، J.nigra ، J.regia میباشد.