نیازهای گیاه انار
نیازهای گیاه انار
انار مناسب کاشت در مناطقی با تابستان های گرم و طولانی است. ارتفاع مناسب برای احداث باغ انار 900 تا 1700 متر از سطح دریا است. انار میوه مناطق گرمسیری است محدوده درجه حرارت قابل تحمل 5- تا 40+ درجه سانتی گراد است. گرمای زیاد باعث سوختگی و سرمای زیاد سبب ترکیدگی میوه انار شده و از لطافت پوست و مرغوبیت میوه می کاهد. بارندگی در فصل پاییز و سرمای زودرس هوا در زمان برداشت، موجب ترکیدگی میوه می شود.
نور
حداقل نیاز نوری انار شش تا هشت ساعت تابش نور خورشید در شبانه روز است.
نیاز سرمایی و گرمایی
میانگین دمای سالانه در نواحی مساعد کشت انار 16 الی 19 درجه سانتی گراد است. برای شکستن دوره خواب انار به 200 تا 400 ساعت درجه حرارت بین 7-2 درجه سانتی گراد نیاز است.
کمترین دما قابل تحمل برای انار 10- تا 12- سانتی گراد است و اگر این سرما بیش از 48 ساعت ادامه یابد، قسمت هوایی درخت به دلیل یخ زدگی مایع موجود در سلول های گیاه از بین خواهد رفت. انارهای شیرین نسبت به سرما حساس تر از انارهای ترش می باشند.
نیاز آبی انار
به طور کلی دور و میزان آبیاری در هر منطقه با توجه به عوامل زیر تعیین می گردد :
-جنس و بافت خاک (رسی- شنی رس- لومی)، میزان کود دامی مصرف شده و عمق خاک زراعی
- شرایط محیطی (درجه حرارت، باد، رطوبت و .....)
- سن درخت (نهال، بارور)
- میزان آب موجود
آب مورد نیاز برای هر هکتار باغ انار به روش آبیاری قطره ای 7000 متر مکعب در طول یک فصل رشد است.
خاک
بهترین خاک جهت کشت انارخاک های رسی شنی یا شنی رسی PH بین 7 تا 5/8 است. در خاک های شنی هر چند میوه دهی و رسیدن میوه تسریع خواهد شد ولی محصول کمتر و با رنگ روشن تر خواهد شد، در خاک های رسی سنگین گیاه رشد و نمو کمی دارد.
اگر آب در بیست و چهار ساعت در زمین فرو رفت، مشکلی برای کشت انار در این منطقه وجود ندارد. اگر بعد از چهل و هشت ساعت هنوز آب در گودال موجود است این منطقه مناسب کشت انار نیست.
تحمل شوری : میزان شوری برای صفر درصد کاهش محصول 8/1 میلی موس بر سانتی متر است یعنی شوری آب آبیاری نباید از 8/1 میلی موس بر سانتی متر بیشتر باشد. چنانچه متوسط شوری آب آبیاری به 3/9 برسد، گیاه قادر به رشد نخواهد بود.