زمان کاشت نهال فندق
زمان کاشت
زمان کاشت فندق پس از سپری شدن فصل یخبندان در اواخر زمستان تا اوایل فصل بهار می باشد.
زمان هرس فرم به هنگام خواب درخت یعنی از آذر ماه تا اسفند ماه است.
سربرداری نهال از ارتفاع 80-60 سانتیمتر از سطح زمین
حذف کلیه شاخه های تنه پایین تر از 40 سانتی متر از کف خاک
زخم بندی (پانسمان) شاخه های بریده با چسب باغبانی
حذف برگ هایی که در طول دوره رشد بعدی روییده می شوند (از 40 سانتی متر به پایین)
به طور کلی در زمان کاشت نهال، به ازای هر درخت 10-8 کیلوگرم کود پوسیده به خاک اضافه می گردد. کودهای شیمیایی نیز با توجه به سن درخت به خاک اضافه می گردند.
میانگین مصرف کودهای شیمیایی در هر هکتار باغ فندق به شرح زیر برآورد شده است :
کود ازته به شکل نیترات آمونیم یا اوره 200 تا 240 کیلوگرم، کود فسفر 150 تا 200 کیلوگرم و پتاس 50 کیلوگرم.
درخت فندق به دو روش هرس می شود؛ یکی هرس زمستانه یا خشک و دیگری هرس سبز. در هرس زمستانه که در انتهای فصل زمستان انجام می شود، بیشتر شاخه های نازک یک ساله را (پاجوش ها) قطع می کنند. در هرس سبز که معمولا همزمان با برداشت فندق یا پس از آن انجام می شود، پاجوش های کلفت را هم حذف می کنند.
در این هرس تنه های پیر و غیر اقتصادی (معمولا 15 تا 20 ساله) را از ارتفاع 60 تا 80 سانتی متری سطح زمین قطع و از بین پاجوش های موجود، پاجوش مناسبی را جایگزین آنها می کنند، معمولا پس از برداشت فندق تعداد تنه ها به 8 تا 9 عدد می رسد که 4 تا 5 تنه را نگهداری می کنند و بقیه را می برند.
فندق، با فاصله زمانی 5 تا 7 روز آبیاری انجام می شود. وقتی درختی به مرحله باردهی می رسد فاصله آبیاری افزایش یافته و به 7 تا 10 روز یک بار می رسد.
در باغ های قدیمی که عموما در دامنه کوه ها و شیب تپه ها احداث شده اند، به دلیل سختی زمین، شخم تمام سطح باغ مرسوم نیست و تنها خاک اطراف درخت را با بیل یا فوکا زیر و رو می کنند.
کنترل پاجوش ها در فندق فوق العاده مهم است لذا کنترل پاجوش ها به طریق مکانیکی و شیمیایی صورت می گیرد. در استفاده از سموم برای کنترل پاجوش ها باید دقت نمود که برگ تمام پاجوش ها به سم آغشته گردد و سموم مورد استفاده نباید به تنه اصلی درختان صدمه برساند.