رساندن خرما
گرچه بهعلت ایده آل بودن هوای مناطق جنوب ایران بهتر است خرما را روی درختها رساند و آنگاه برای عملیات تمیز کردن و بسته بندی به کارگاهها آورد، ولی در بسیاری نقاط بهعلت بارانی شدن هوا در مراحل قبل از رسیدگی کامل و یا سرد شدن هوا لازم می شود که خرماها را زودتر برداشت و عمل رساندن را با بخار دادن تکمیل کرد. از آنجاییکه در گذشته چندین بار محصول خرمای جنوب ایران به همین علت یعنی بارندگی های زودرس صدمهی قابل ملاحظه ای دیده است، لذا شاید لازم باشد که مراکز بسته بندی پیش بینیهای لازم را برای مقابله با این پیشآمدها بکنند.
مضافاً برداشت خرما با بافت کمی سفت و رساندن آن در کارخانه عملیات شستشو و غیره را به مقدار زیاد آسان می کند. همچنین این کار عرضه خرمای تازه زودرس را با قیمت بهتری به بازار ممکن می سازد. از امتیازات دیگر این کار امکان صادر کردن خرمای سالم به مناطق دوردست می باشد.
برای رساندن خرما بهطور مصنوعی لازم است که خرماها رشد نهایی خود را روی نخلها کامل کرده باشند. موقع برداشت برای این کار هنگامی است که دانه های خرما شروع به تغییر رنگ و نرم شدن بافت کرده باشند. در این مرحله آنزیم های لازم برای ادامه عمل تبدیل نشاسته به قندهای کوچکتر و احیاءکننده و همچنین از بین رفتن تنین و غشاء سلولزی اطراف هسته در دانه ها بهوجود آمدهاند. در غیر اینصورت یعنی برداشت زودتر خرماها هیچگاه شیرین نشده و یا بافت مطلوب را پیدا نخواهند کرد. عمل رساندن ممکن است در هوای باز و زیر سقف های محافظ انجام شود و یا داخل اتاقک هایی که درجه حرارت و رطوبت آنها کنترل می شود، تکمیل شود. دمای مناسب برای این کار بسته به نوع خرما و رطوبت آنها بین 37 تا 50 درجه سانتیگراد و رطوبت مطلوب 25 الی 85 درصد می باشد. لذا انتخاب درجه حرارت و رطوبت بستگی به واریته و شرایط محلی دارد. زمان لازم برای این کار باز بسته به شرایط و واریته های خرما از چند روز تا چند هفته می باشد.