رشد میوه نارگیل:
پس از تلقیج گلها، حدود 12-11 ماه طول میکشد تا میوهها برسند. در این فاصله زمانی، کاسبرگهای گوشتی گل در قاعده میوه باقی میمانند. هنگامی که میوه حدوداً 5 ماهه شد، به اندازه نهایی خود میرسد و گوشت میوه به صورت لایه نازک ژلهای در قسمت داخلی اندوکارپ شروع به شکلگیری میکند. هنگامی که میوه حدوداً 4 ماهه است، دارای شیرهای شفاف، شیرین، نیروزا و با کیفیتی بالاست که همان شیره نارگیل است.
در این مرحله میزان غلظت قند بسیار پایین است، اما به تدریج میزان آن افزایش و در حدود 7 ماهگی به حداکثر مقدار میرسد. در این زمان فقط قندهای احیا دیده میشوند. پس از آن، ساکاروز در شیره نارگیل ظاهر میشود، اما غلظت قند کل کم میشود.
تحقیقات نشان داده که غلظت قندها از حدود 8/8 درصد در ماده هشتم به 4/1 درصد در ماده دوازدهم کاهش مییابد. در همین فاصله زمانی غلظت روغن هسته از حدود 31 درصد به 71 درصد افزایش مییابد. در حین رسیدن میوه، بخشی از شیره به وسیله گوشت جایگزین میشود.
اندوکارپ یا پوست هنگامی که میوه 7 ماهه است، کمکم سخت میشود و زمانی که میوه 12-11 ماهه شد، پوست آن کاملاً سخت میشود و گوشت میوه با پوسته خارجی قهوهای رنگی که چسبیده به اندوکارپ است، پوشیده میشود. در حالی که وزن میوه تازه در 10 ماهگی به حداکثر خود میرسد، وزن خشک میوه یا کوپرا در 12 ماهگی به بیشترین میزان خود میرسد. همزمان با رسیدن میوه، رطوبت، پروتئین و ترکیبات خاکستر هسته کم میشود، اما روغن نارگیل تا 15 ماهگی افزایش و پس از آن کم میشود. میزن فیبر خام نیز در 10-9 ماهگی حداکثر و در مراحل اولیه و انتهایی رشد میوه به حداقل میرسد.
به طور کلی، یک میوه کاملاً رسیده از حدود 35 درصد غلاف، 12 درصد پوست، حدود 28 درصد گوشت یا مغز میوه و 25 درصد شیره تشکیل شده است.