نیاز های اکولوژیک تمر هندی:
آب و هوا : تمر هندی در واقع یک گیاه گرمسیری است ولی در مناطق نیمه خشک و نیمه گرمسیری نیز می تواند رشد کند. میزان محصول آن تابع شرایط اقلیمی می باشد. این درخت در مناطقی که 1500-500 میلیمتر بارندگی داشته باشد به خوبی رشد می کند. در مناطقی که بارندگی بیش از 4000 میلیمتر باشد رشد رویشی آن خوب است ولی قادر به تولید گل و محصول نخواهد بود. جهت تولید میوه کافی به یک دوره نسبتا طولانی خشکی نیاز دارد. این درخت در مناطق گرم نیز رشد می کند اما نباید دمای این مناطق در فصول گرم بیش از 38 و در فصول سرد کمتر از 5/9 درجه سانتیگراد باشد. نهال های جوان در مقابل سرمازدگی حساس و باید در مقابل سرما حفاظت شوند ولی گیاهان مسن تر بدون این که خسارتی ببینند تا 3- درجه سانتیگراد را تحمل می کنند. این درخت تا ارتفاع 2000 متر بالاتر از سطح دریا نیز به خوبی رشد می کند.وجود یک دوره خشکی باعث تولید گل و محصول خوب می شود. میزان محصول در شرایط اقلیمی مناسب جایی که حداقل یک دوره خشکی برای گیاه فراهم باشد تا 500 کیلوگرم برای هر درخت بالغ می شود. بنابراین وجود دوره خشک بدون بارندگی در زمان رسیدن میوه اهمیت زیادی دارد. در بعضی مناطق که گرمای کافی ندارند میوه دهی صورت می گیرد، ولی میوه ها نمی رسند. تمر هندی دارای سیستم ریشه گسترده و قوی می باشد که گیاه را در مقابل وزش بادهای قوی محافظت می کند.
خاک : این درخت دامنه وسیعی از خاک ها را تحمل می کند. خاک ها آبرفتی و رسوبی تا خاک های شنی و سبک برای کاشت این گیاه مناسب است. تمر هندی خاک های کمی اسیدی (5/5-PH) را ترجیح می دهد اگر چه در هند در خاک هایی با PH معدل 5/8 نیز رشد می کند. از مهم ترین عوامل محدود کننده رشد این درخت وجود حالت ماندآبی در پای گیاه است. لذا از کاشت این درخت در زمین هایی که احتمال آب گرفتگی دارند باید اجتناب کرد و در زمان کاشت، سیستم کاشت را طوری طراحی نمود که در هنگام آبیاری آب پای درخت نماند. از نظر نیاز آبی، بعد از استقرار کامل در زمین اصلی نیاز به آبیاری منظم و پیوسته ندارد.
بادها : شاخه های این درخت در مقابل باد مقاوم بوده و وجود سیستم ریشه عمیق و گسترده آن به پایداری آن در مقابل طوفان ها و بادهای قوی کمک فراوانی می کند.