آفات و بیماری های مهم تمر هندی:
درخت تمر آفت بسیار مهم و خطرناکی ندارد. سپردار تمر هندی Aonidiella tamarini ، سپردار شرقی A.Orientalis ، سپردار سیاه زیتون Saissetia oleae و شپشک آرد آلود Planococcous lilacimus از مهمترین آفات مکنده تمر هندی محسوب می شوند که با مکیدن شیره گیاهی باعث ریزش برگ و میوه و در نهایت خسارت و کاهش محصول می گردند. کرم سفید ریشه Holotrichia insularis نیز با تغذیه از ریشه نهال های جوان خسارت وارد می سازد.
سر خرطومی بذر خوار تمر هندی (Tamarind Pod – Borer ) یکی از مهم ترین آفات های تمر هندی در ایران است که از مناطق جنوبی بلوچستان گزارش شده است و به نام های Rhynchophorus linearis Hbst. و Sitophilus linearis Hbst. Striata Thunb Calandra معروف است. میزبان اصلی این آفت درختان همیشه سبز تمر هندی است که بر اثر تغذیه حشرات کامل و لاروهای آن از دانه های درون غلاف موجب از بین رفتن کامل دانه ها می شوند. این آفت تقریبا انتشار جهانی دارد و در تمام ماه های سال فعال بوده و غلاف های بالغ را سریع آلوده می سازد. حشره ماده تخم های خود را دسته ای و به تعداد 50-12 عدد طی 2-1 هفته درون غلاف ها قرار می دهد. تخم ها سفید، شفاف، گرد، به طول 64/0 – 6/0 و به عرض 35/0 – 31/0 میلی متر، لاروهای بالغ به اندازه 5/3-5/2 میلی متر به رنگ سفید با سر قهوه ای روشن و شفیره به طول 25/4-5/3 و به عرض 65/1 میلی متر می باشند. تخم ها پس از 4-3 روز تفریخ می شوند، دوره لاروی 14-12 روز و دوره شفیرگی 7 روز طول می کشد و سپس حشره کامل ظاهر می شود. حشره بالغ تخم های خود را به تعداد زیاد و به صورت دسته ای در داخل سوراخ و تونل های ایجاد شده درون بذرهای داخل غلاف ها قرار می دهد، لاروها پس از خروج از تخم به درون دانه ها نفوذ کرده و از آن ها تغذیه می کنند و به شفیره و سپس حشره کامل تبدیل گردیده و در نهایت از ذانه ها خارج می شوند.
با توجه به کاربردهای متعدد این درخت سرسبز و زیبا و سازگاری خوب آن با شرایط اقلیمی منطقه جنوب کاشت آن در برنامه های توسعه محصولات باغبانی توصیه می شود و در این ارتباط لازم است مطالعات سازگاری، روش های تکثیر بهینه آن و سایر پژوهش های مورد نیاز آن در مناطق جنوبی کشور صورت گیرد. با توجه به زیبایی و سر سبزی آن می بایست کاشت این درخت در فضاهای سبز و پارک بیشتر مورد توجه قرار گیرد.