JO WhatsApp Contact Button

مقالات

روش کالوس زایی مستقیم گردو (Hot Callus directly)

روش کالوس زایی مستقیم گردو (Hot Callus directly)

روش کالوس­زایی مستقیم (Hot Callus directly)

در این روش، پس از انجام پیوند محل پیوند با استفاده از یک کابل با پتانسیل متغیر (BTV-Raychem) که دمای آن توسط ترموستات در حدود 27 درجه سانتیگراد تنظیم می­شود گرم نگهداشته می­شود پس از انجام عمل پیوند روی نهال­های یکساله در بهمن و اسفند ماه محل پیوند با فویل آلومینیومی پوشانده می­شود تا دما و رطوبت آن در حد مطلوب حفظ شود، سپس کابل حرارتی (Hot cable) در محل پیوند قرار می­گیرد تا دمای آن را در حدود 27 درجه سانتیگراد حفظ نماید. این روش در مقایسه با روش کالوس­زایی غیرمستقیم، موفق­تر بوده و گیرایی پیوند در آن بیشتر می­باشد.

ضمناً در این روش نهال­ها از زمین نهالستان بیرون آورده نشده و در همان جا پیوند می­شوند، لذا هیچ گونه تنشی به آنها وارد نمی­شود و رشد بسیار مطلوبی را نشان می­دهند. همچنین توصیه می­شود از روش­های مختلف تکثیر در کنار یکدیگر استفاده نمود تا علاوه بر استفاده بهینه از منابع پایه و پیوندک وجود، میزان موفقیت و راندمان تولید نهال نیز افزایش یابد.

به طور کلی روش اصلی تکثیر گردو پیوند وصله­ای بوده که بهترین جوانه­ها، جوانه­های وسطی شاخه­های در حال رشد می­باشد. در برخی منابع ذکر شده که باید برگ­های پیوندک را 2-1 هفته قبل از گیرایی پیوند جدا کرده که این کار باعث قطع ارتباط برگ و جوانه شده و در نتیجه جوانه زودتر در محل جدید خودش را می­گیرد. از نظر تئوری از خرداد تا شهریور ماه می­توان پیوند جوانه را انجام داد ولی پیوند شهریور ماه بهتر می­باشد. معمولاً پیوندهای گردو روی پایه­های دانهالی با کوپیوند یا چوپیوند، پیوند زده می­شوند. کشاورزان می­توانند پایه­های دانهالی خودشان را پیوند بزنند و یا درختان پیوند زده خریداری کنند. در نهالستان­ها پایه­های دانهالی را در آغاز مرحله دو برگی پیوند زده و پاییز سال بعد فروخته می­شوند. بعضی از نهالستان­ها، همچنین دانهال­های یکساله را که طی همان سال جوانه زده و پیوند شده­اند، می­فروشند. تکنیک­ها و روش­های ریزازدیادی نیز وجود دارد، ولی به ندرت در سطح تجارتی استفاده می­شود. استفاده از قلمه­های ریشه­دار شده، امیدبخش بوده است. چون روش­ها بهبود یافته­اند، کلون­هایی که به آسانی ریشه­دار می­شوند شناسایی شده­اند. رویان­های رویشی (غیرجنسی) که از رویان نابالغ سلول تخم یا از سایر بافت­ها به دست آمده­اند، در تحقیقات استفاده شده­اند، ولی ناپایداری ژنتیکی ممکن است مسئله­ای حل ناپذیر در کاربردهای تجارتی بماند.