JO WhatsApp Contact Button

مقالات

الگوی کاشت درخت فندق

الگوی کاشت درخت فندق

الگوی کاشت

بهترین شکل و ترکیبی که در احداث باغ فندق معمول شده است فرم مستطیل است که ابعاد آن برحسب طرز تقسیم ارقام تلقیح کننده تفاوت پیدا می‌کند.

طرز تقسیم ارقام تلقیح‌کننده‌ی فندق

در فصل مربوط به انتخاب ارقام، اهمیت و خواص و لزوم تلقیح در فندق تشریح شد. عوامل زیادی در چگونگی تقسیم ارقام تلقیح‌کننده (به عنوان درختان فرعی) وجود دارند که در برداشت محصول تأثیر زیادتری دارند.

  • گرده‌های گل نر فندق موقعی منتشر می‌شوند که در مسیر بادهای غالب زمستانه قرار بگیرند. به همین دلیل است که باید ارقام تلقیح‌کننده هر چه نزدیک‌تر به درختان اصلی در مسیر جریان باد کاشته شوند. به هر ترتیب درختان فرعی نباید دورتر از 25 تا 30 متر از درختان اصلی فاصله داشته باشند.

برای بهره‌گیری از این توزیع نیز با دو عامل محدودکننده مواجه هستیم:

1- لزوم جدا کردن محصول فندق در ارقام مختلف برای ارسال به بازار به طور جداگانه و عدم امکان چنین کاری با وسایل ماشینی، به خصوص وقتی که ارقام فرعی و اصلی در هم کاشته شده باشند (این کار تنها با برداشت دستی امکان‌پذیر است).

2- لزوم مبارزه‌ی پیشگیرانه برای دفع انگل‌هایی مانند فیتوپت و غیره که شیوع و طغیان آن‌ها، به خصوص در ارقام اصلی، سبب خسارت زیادی می‌شود. تنها راه مبارزه، شناخت ارقام حساس به این‌گونه انگل‌ها و خودداری از کاشت آن‌ها است.

با آن‌که اخیراً با ماشین‌های رقم‌بندی خیلی از ارقام فندق را از نظر کیفیت مغز میوه و غیره از هم جدا کرده‌اند؛ با این حال، جدا کردن تمام ارقام فندق به طور دقیق در حال حاضر مقدور نیست. اما، وجود کارخانجات صنعتی و تبدیلی که اکثر ارقام در هم را بنا به نیاز خود جذب می‌کنند تا حدی این مشکل را حل کرده است.

اختلاط ارقام فرعی با اصلی برای کاشت در یک واحد، با توجه به خصوصیات هر رقم و سازش آن‌ها با هم به منظور تعیین تعداد لازم نهال، متفاوت است.