JO WhatsApp Contact Button

مقالات

رسانبدن مبوه موز

رسانیدن میوه موز:

بهترین شیوه جهت رساندن میوه های موز استفاده از گاز اتیلن است چون روی کیفیت و طعم محصول اثر نمی گذارد ؛ برای سرعت بخشیدن به رسیدن  میوه ها در مراکز توزیع، با کاربرد گاز اتیلن در اطاق های مخصوصی آنها را زرد رنگ  نموده و برای مصرف به بازار عرضه می کنند در این شرایط میوه های موز ظرف 6-3 روز زرد شده و قابل عرضه به بازار مصرف خواهند شد. مقدار گاز اتیلن برای این منظور معادل یک در هزار حجم انبار، مدت زمان نگهداری حدود ۲۴ ساعت و رطوبت نسبی انبار ۹۰ درصد تنظیم می گردد. قبل از رسیدن کامل موزه ۲-1 مرتبه در روز از گاز اتیلن استفاده می شود. در ایام زمستان به علت سردی هوا و خنـک بودن میوه احتیاج به اضافه کردن گاز نمی باشد. مقدار گاز اتیلن مصرفی معادل یک لیتر در یک متر مکعب انبار است که در تابستان این نسبت به دو لیتر در یک مترمکعب انبار تغییر می یابد. همچنین از مخلوط ۳ درصد اتیلن و نیتروژن می توان استفاده کرد که در این صورت به ازای هر متر مکعب انبار ۲ لیتر از مخلوط به کار می رود. پس از کاربرد اتیلن بایستی انبارها به مدت ۲۴ ساعت کاملاً بسته باشند. سپس به مدت ۲۰ دقیقه درب ها را روزانه باز می گذارند. در مراحل اولیه رسیدن میوه  موز باید رطوبت نسبی اطاق حدود ۸۵ درصد باشد. پس از پایان مراحل رسیدگی موز رطوبت اطاق را پائین آورده و در این حالت رطوبت نسبی را تقریبا به ۷۵ درصد کاهش می دهند.

کلیه میوه های انبار شده در اطاق باید از لحاظ درجه رسیدگی یکسان باشند و میوه های نارس همراه میوه های رسیده در یک اطاق نگهداری نشوند. خوشه ها را باید روی میله های مخصوص و طبقات چوبی  در اطاق آویزان کرد تا به طور یکسان با هم برسند و بدین ترتیب ظرفیت یک اطاق نیز به چند برابر افزایش می یابد.

چون انبار نمودن خوشه ها در کف اطاق موجب رسیدگی غیر منظم میوه ها شده و گاهی نیز منجر به فساد و گندیدگی آنها می شود.

با تنظیم درجه حرارت، رطوبت نسبی و تهویه انبار رسیدن میوه های موز را می توان قدری به تعویق انداخت و در وقت لازم یا زمانی که بازار نیاز بیشتری داشته باشد روانه بازار کرد. بهترین درجه حرارت برای رسیدن میوه موز حدود ۲۰-۱۹ ܝܸ. سانتیگراد است. درجه حرارت بالاتر از این باعث می شود تا لکه های قهوه ای و پوست موز پیدا شده و به تدریج بزرگتر و تیره تر شوند. درجه حرارتهای پایین تر از ۲۰- ۱۹ درجه سانتیگراد موجب رسیدگی نادرست گوشت میوه موز  می گردد که در این حالت ممکن است پوست میوه رنگ موز رسیده را به خود گیرد و ظاهر خوبی داشته باشد اما گوشت آن نارس بماند .