گرده افشانی و تشکیل میوه چیکو:
چیکو گیاهی دگرگشن است. در مناطق گرمسیری چیکو در تمام طول سال تولید گل می کند با این حال دو فصل شامل فصل بهار (فروردین و اردیبهشت) و پاییز (شهریور و مهر) اوج گلدهی آن است. در درخت چیکو باز شدن کامل گلها به منظور آنتریس ۶۰-۴۵ روز بعد از آغازیدن شروع می شود. از یک روز قبل از باز شدن گل تا ۳ روز بعد از باز شدن گل، کلاله آماده پذیرش دانه گرده و تلقیح شدن است. در زمان گل دهی درختان چیکو بو و رایحه قوی تولید شده و در این زمان سطح کلاله به وسیله یک مایع چسبنده پوشیده می شود. ارقامی از چیکو به دلیل تولید گرده کم، میوه کم تولید می کنند از این رو این ارقام به منظور تولید میوه کافی نیاز به استفاده از حشرات گرده افشان دارند .
ميوه چيکو به شکل کروى تا بيضى به عرض ۱۵- ۱۰ سانتیمتر و طول 12 سانتی متر است. وزن میوه ها 400-100 گرم (بعضی ارقام به یک کیلو گرم نیز می رسد) میوه ها دارای پوست نازک و صاف و به رنگ قهوه ای روشن می باشند .گوشت میوه نارس زرد رنگ تا قهوه ای روشن با شیره فراوان و سفت می باشد . میوه رسیده فاقد شیره است.گوشت میوه رسیده به رنگ قرمز،خیلی شیرین و آبدار و کمی طعم اسیدی دارد . بذر به رنگ سیاه براق، دوکی شکل و حدود ۲ سانتیمتر طول دارد ؛ در هر میوه ۳-۱ بذر وجود دارد.
طول دوره تشکيل تا رسيدن ميوه چيکو حدود ۲۴۰-۱۶۸ روز است، در کشور هندوستان این زمان شامل ۳ مرحله است. مرحله اول 12 روز است که قطر میوه افزایش می یابد. ۲۸ روز بعدی را دوره انتقال می گویند و ۶۳ روز آخر طول میوه افزایش یافته و میوه شکل اصلی خود را پیدا می کند.