گرده افشانی و تشکیل میوه در گواوا:
در گواوا میوه ها بر روی شاخه های فصل جاری تشکیل می شوند. بنابراین در مناطق نیمه گرمسیری اگر دما و رطوبت در حد مناسب باشد تشکیل گل و میوه در تمام طول سال امکانپذیر است. بارندگی بعد از یک دوره خشکی سبب تحریک گیاه به رشد و گلدهی می شود لذا در بیشتر کشورهای گرمسیری، گواوا در دو دوره زمانی در اوج گلدهی است. با اقدامات به زراعی در باغ امکان تغییرات در دوره هایی که گیاه در اوج گلدهی طبیعی است، وجود دارد. از آنجایی که تنها بر روی شاخه های فصل جاری تشکیل می شوند، اقدامات به زراعی نظیر هرس، آبیاری، کود دهی و استفاده از ترکیبات محرک رشد سبب تحریک گیاه می گردد. با متوقف کردن عملیات آبیاری به طور متناوب میتوان به گیاه به استراحت (فصل بدون محصول) داد، عملیاتی مثل هرس، آبیاری کود دهی در اواخر فصل برداشت در تنظیم چرخه زندگی گیاه و کوتاه کردن دوره برداشت موثر می باشد. در سیستم های تولید میوه ارگانیک استفاده از مواد محرک رشد رویشی مثل جیبرلیک اسید و اتفن مجاز نخواهد بود.
در اغلب کلون های گواوا، مشکلاتی در زمینه تشکیل میوه وجود دارد. اغلب کلون های گواوا (به جز کلون های تریپلوئید) نظیر کلون های بدون بذر اندونزیایی تولید دانه گرده فراوان با قوه نامیه زیاد می کنند. هنگامی که ارقام تریپلوئید در کنار ارقام دیپلوئید (به عنوان منبع گرده دهنده) کشت شوند، تشکیل میوه در آنها به خوبی صورت می گیرد. میزان تشکیل میوه در گل هایی که ۴۸ ساعت از زمان شکوفایی آنها گذشته بسیار بالا و حدود ۹۰ درصد است.
عوامل مختلفی در ریزش میوه موثرند. گاهی اوقات کمبود کلسیم می تواند باعث ریزش های شدید محصول شود. درجات متفاوتی از خود ناسازگاری و دگر ناسازگاری در کلون های گواوا وجود دارد. علیرغم کاشت برخی از این کلونها در کنار یکدیگر به دلیل ناسازگاری تولید میوه نمی کنند. میزان تشکیل میوه در رقم بیومونت در اثر خودگشنی 100 درصد و در اثر دگرگشنی ۶۰ تا ۸۰ درصد است. علت اصلی ایجاد این ناسازگاری ممانعت از رشد لوله گرده در خامه است.
زنبورها مهمترین عوامل گرده افشان گواوا به شمار می روند. طبق استانداردهای تدوین شده جهت تولید میوه ارگانیک، استفاده از هورمون ها به منظور افزایش میوه نشینی و کاهش میزان بذر در میوه گواوا مجاز نمی باشد.
تشکیل میوه با استفاده از مواد شیمیایی: تنظیم کننده های رشد در ابتدا برای تولید میوه بدون بذر مورد استفاده قرار گرفتند. محلولپاشی ۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر اسید جیبرلیک باعث افزایش میزان تشکیل میوه، کاهش مقدار بذور داخل میوه و میزان ریزش میوه و بهبود صفات کیفی میوه شامل TSS و میتامین C شده است.