نیازهای اکولوژیک گواوا:
خاک گواوا:
گواوا درختی سخت و بسیار مقاوم بوده و در گستره وسیعی از خاک های رسوبی گرفته تا خاک های لاتریت رشد می کند. این گیاه همچنین می تواند در خاکهای که عمق با حاصلخیزی کم رشد کند ولی میزان عملکرد آن در چنین شرایطی کاش می یابد. نسبت به آب زیرزمینی حساس است اما در خاک های سنگین
با زهکشی خوب نیز رشد می کند . گواوا در خاک های با زهکشخوب و ماده آلی بالا دارای PH بین 5 تا 7 است . محصول خوبی تولید می کند . کشت گواوا در خاک هایی با pH کمتر از ۵ یا بالاتر از ۷ باعث بروز علایم کمبود روی و آهن می شود. البته در فلوریدا گواوا در خاک های سبک با pH حدود 5/4و خاک های آهکی با pH بیشتر از2/8 نیز رشد خوبی دارند. گواوا به شوری نیز تا حدودی مقاوم است. بهترین خاک برای کاشت گواوا خاک های شنی لومی با پ هاش ۶-۵ است. از کاشت آن در خاک های قلیایی و شور باید پرهیز کرد.
آب و هوا گواوا:
درجه حرارت:
گرچه گواوا گیاهی گرمسیری است اما در کلیه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بدون یخبندان به خوبی
رشد می کند. درختان بالغ گواوا سرما و یخبندان کم را تحمل می کنند. در مناطق گرمسیری این درخت از سواحل متر از سطح دریا تا ارتفاع حدود 1500 متر از سطح دریا خیلی خوب رشد می کند. بهترین آب و هوا برای کاششت آن آب و هوای گرم و مرطوب است. بهترین درجه حرارت برای رشد آن بین ۲۳ تا ۲۸ درجه سانتیگراد گزارش شده است. دمای کمتر از23 درجه سانتیگراد و بیشتر از ۲۷ درجه سانتیگراد در زما گل دهی سبب کاهش میوه نشینی در گواوا می شود. این درخت نسبت به یخبندان و دمایکمتر از ۷ درجه سانتیگراد خیلی حساس است در چنین شرایطیریزش گلها و آُفت محصول شدید خواهد بود. تولید و پرورش گواوا در هاوایی با دمای بین در 5/15 تا ۳۲ درجه سانتیگراد به خوبی صورت می گیرد. نهال های جوان گوارا اگر به مدت طولانی در دمای ۲- درجه سانتیگراد قرار گیرند، از بین می روند. در مناطقی مثل اوکیناوا، چنانچه دمای ۷-۵ درجه سانتیگراد در شب های زمستان به مدت چند ساعت تداوم یابد، رشد گیاه متوقف شده و برگها ارغوانی می شوند. در نواحی نیمه گرمسیری که درجه حرارت مورد نیاز برای رشد گیاه در زمستان کافی نمی باشد. مشکلاتی در تولید تجاری محصول ایجاد شده و طول دوره تولید میوه طولانی وبه ۲۲۰ روز افزایش می یابد. دمای پایین زمستان به همراه خشکی و کم آبی نیز باعث ریزش برگ ها شده، گیاهان مذکور بعد از قرار گرفتن در معرض آب و هوای گرم و بارانی، بلافاصله تولید شاخه های جدید کرده و وارد مرحله گل دهی و تشکیل میوه می شوند. گواوا به هوای خشک و آفتابی در فصل گلدهی و رسیدن میوه ها نیاز دارد. گرمای بیش از اندازه باعث ریزش میوه ها می گردد.
بارندگی:
گرچه گواوا به خشکی بسیار مقاوم است اما بهترین رشد و تولید محصول آن در مناطق با بارندگی بین ۲۰۰۰-۱۰۰۰ میلیمتر صورت می گیرد (۳۷). این درخت در مناطقی که میزان بارندگی سالیانه آن بیش از ۲۵۰ سانتیمتر باشد رشد خوبی نخواهد داشت. الگوی مناسب بارندگی برای گواوا، شرایط خشکی و رطوبت متناوب است که موجب تحریک گل دهی می شود. خشکی و رطوبت کم طی دوره گلدهی گواوا، باعث کاهش شدید میوه نشینی می شود. همچنین خشکی در طول دوره رشد میوه سبب کاهش اندازه آن می شود.
باد:
اگر چه گواوا در مقابل باد از خود مقاومت نشان می دهد ولی استفاده از بادشکن می تواند بسیار مفید باشد. درختان پیوندی روی پایه های بذری دارایریشه های متراکم و قوی بوده و تکیه گاه خوبی برای گیاه تأمین می کنند. ولی درختان حاصله از قلمه های ریشه دار شده چنانچه در سه سال نخست رشد در معرض بادهایی با سرعت 65 تا ۸۰ کیلومتر در ساعت قرار گیرند از ریشهکنده شده و از بین می روند . این مسأله احتمالا مربوط به رشد بیشتر اندام های هوایی درخت در مقایسه با رشد ریشه هاست. درختانی که در معرض بادهای شایع در منطقه با سرعت ۱۶ تا ۳۲ کیلومتر بر ساعت هستند به تدریج تولید شاخه هایی در خلاف جهت باد می کنند. بنابراین استفاده از بادشکن برای ارقام تازه خوری بسیار ضروری است و باعث افزایش کیفیت میوه و بازار پسندی آن می شود.