JO WhatsApp Contact Button

مقالات

آبیاری پاپایا

نحوه آبياري پاپایا:

پاپايا گياهي است كه به خوبي به مصرف آب واكنش مثبت نشان مي دهد و بالا بودن كيفيت و اندازه ميوه آن بستگي به آبياري مرتب و منظم دارد. اما بايد توجه داشت كه آبياري به پاي طوقه گياه نرسد. در فصل زمستان عمليات آبياري را بايد هر ٨-١٠ روز يك بار و در فصل تابستان هر ٦ روز يك بار در خاك هاي با بافت متوسط انجام داد. عمليات مبارزه با علف هاي هرز بايد به صورت منظم انجام شود. در مراحل اوليه رشد استفاده از قيم براي نهال ها ضرورت دارد.  مطالعات انجام شده در موسسه تحقيقات باغباني هند نشان داده كه آبياري به روش نواري(عرض نوار یک متر) مناسب تر از روش تشتکی و غرقابی است. آبیاری قطرهای به میزان ۶۰ درصد تبخیر از تشتک، بالاترین عملکرد محصول را دارا بوده است. میزان آب مصرفی با ۶۰ درصد تبخیر حدود ۲۹۸۵ میلیمتر بوده است در این روش روزانه باکاربرد دو قطرہ چکان در دو طرف گیاه به فاصله ۳۰ سانتی متر بهترین نتیجه را داشته است .

تغذیه پاپایا به علت داشتن خصوصیاتی چون رشد سریع، میوه دهی سنگین و تداوم میوه دهی با درختان میوه دیگر تفاوت دارد. کوددهی در پاپایا باید دو نوبت یک بار در زمان کاشت و بار دوم شش ماه بعد انجام شود. میزان کود مصرفی شامل ازت، فسفرو پتاس به ترتیب در مقادیر ۲۵۰). ۲۵۰ و ۵۰۰ گرم به ازای هر درخت در سال می باشد. کود مصرفی به شش قسمت مساوی تقسیم و با فواصل دو ماه یک بار به گیاه داده می شود. هم چنین به هر گیاه حدود ۱۰ کیلوگرم کود. حیوانی داده می شود چون کاربرد کودهای آلی نیز تأثیر چشمگیری در رشد پاپایا دارد.

 تجزیه اندامهای گیاه در تعیین وضعیت تغذیه گیاه در مراحل مختلف رشد بسیار مفید خواهد بود. این کار ایجاد تغییرات در برنامه کوددهی را به منظور رسیدن به حداکثر محصول دهی و افزایش کارایی مصرف کود امکانپذیر می سازد. عمل نمونه برداری باید بعد از آغاز میوه نشینی در گیاه شروع شود. دمبرگ موجود در زیر تازه ترین میوه تشکیل شده از پنج گیاه جهت تجزیه برداشت می گردد. عمل نمونه برداری باید هر ۳-۲ ماه یک بار و دو هفته بعد از کوددهی انجام شود. تعداد شش مرحله نمونه برداری در طول دوره رشد گیاه جهت تجویز برنامه کودی در یک منطقه کاشت کافی است. برنامه کودی بر اساس مقایسه اطلاعات به دست آمده از تجزیه دمبرگ های نمونه برداری شده با سطوح به بحرانی تعیین شدن عناصر

غذایی در دمبرگ پاپایا طبق جدول زیر صورت می گیرد .

ازت

۱/۳۸-۱/۲۰ درصد

آهن

۲۰-۱۰۰ پی پی ام

فسفر

۰/۱۷-۰/۲۱ درصد

منگنز

۲۰-۱۵۰ پی پی ام

پتاس

۲/۷۰-۳/۴۰ درصد

روی

۱۴-۴۰ پی پی ام

کلسیم

۱-۳ درصد

مس

۴-۱۰ پی پی ام

منیزیم

۰/۴۰-۱/۲۰ درصد

بر

۲۰-۵۰ پی پی ام

گوگرد

۰/۳۰-۰/۸۰ درصد