JO WhatsApp Contact Button

مقالات

گلدهی ، بیولوژی گلدهی و تشکیل میوه در کنار

گلدهی ، بیولوژی گلدهی و تشکیل میوه در کنار

در درخت کنار گل ها در مجاور برگهای کامل و بالغ و روی شاخه های فصل جاری تشکیل می شوند و گل آذین از نوع انتهایی است. زمان گلدهی تحت تاثیر شرایط اقلیمی است. طولانی ترین دوره گلدهی در واریته ایلاچی به مدت 61 روز و کوتاه ترین دوره گلدهی 47 روز در واریته تیکدی (Tikdi) بوده است. زمان لنتریس بستگی به نوع واریته کنار دارد . آنتزیس در واریته سب (Seb) بین ساعات 30/7 لغایت 8 صبح انجام می شود. اما در ارقام گولا و کاتا و عمران در ساعات 2-1 یعد از ظهر انجام می شود. در ارقام پوندا ، سب، ایلاچی و گولا عمل باز شدن گل ها یک ساعت بعد از عم انتزیس اتفاق می افتد. بیشترین میزان پذیرش کلاله در تمام واریته ها در روز آنتزیس می باشد . گرده افشانی 24 ساعت قبل از آنتریس باعث عدم تلقیح گل ها می گردد. عمل گرده افشانی باید 24 ساعت بعد از آنتزیس صورت گیرد.

عدم سازگاری در دورگ گیری های انجام شده در بعضی از ارقام کنار مشاده شده است ، زیرا دانه گرده کنار چسبناک است و وسیله باد جا به جا نمی گردد. در زمان گادهی فعالیت شدید حشرات در باغات کنار مشاهده می شود. مهم ترین حشرات گرده افشان زنبورهای عسل ، مگس های خامگی و زنبورهای زرد هستند .

طول عمر گل های کنار بسیار کوتاه است و در یک گل آذین تعداد زیادی از گل ها در دره پذیرش تلقیح نمی شوند. لذا چنین گل های تلقیح نشده ای ریزش می کنند. تغییرات قابل توجهی در میزان تشکیل میوه در ارقام مختلف کنار دیده میشود که میزان اختلاف از 5 درصد در رقم ایلاچی تا 9/14 درصد در رقم علیخانی در شرایط خشک متغیر است. همچنین میزان تشکیل میوه در انشعابات سمت شرقی (47/8 درصد ) بیشتر از انشعابات شمالی (04/2درصد) است.